Our Sponsors

Twents Big Band Festival wordt georganiseerd door:

Jazzpodium de Tor is misschien wel het leukste Jazzpodium van Nederland. Al vijfenveertig jaar is Jazzpodium de Tor gevestigd in het karakteristieke pandje aan de Walstraat in Enschede. In die veertig jaar hebben zo’n beetje alle jazz coryfeeën van de wereld op het kleine maar gezellige podium van De Tor gestaan. En allemaal roemen ze de prachtige akoestiek en vooral de geweldige sfeer van dit pareltje van Twente.

Het ArtEZ Conservatorium is met ruim 900 studenten en 250 docenten een van de grootste conservatoria van Nederland. Het conservatorium is gevestigd in Arnhem, Enschede en Zwolle. Doordat het conservatorium verdeeld is over drie locaties, ervaar je het gemoedelijke van kleinschaligheid. Er is veel persoonlijke aandacht en de lijnen zijn kort. Ieder locatie heeft zijn geheel eigen sfeer en dat is vaak terug te horen in de muziek! Tegelijkertijd profiteer je volop van de faciliteiten en mogelijkheden van een groot conservatorium. Denk aan het grote aantal masterclasses van (inter)nationale gastdocenten en het samen musiceren met studenten van andere locaties in een band of orkest.

Het Rabotheater Hengelo is een in 2001 gebouwde schouwburg (architect Jan Hoogstad) met 3 zalen: een grote zaal met 880 stoelen, een vlakke vloer zaal met 328 stoelen en een filmzaal met 90 stoelen. Dit seizoen staan 160 professionele voorstellingen, 24 schoolvoorstellingen, 45 amateurvoorstellingen en 160 filmvertoningen geprogrammeerd. Daarnaast wordt het gebouw intensief gebruikt voor commerciële activiteiten als congressen, productpresentaties en personeelsbijeenkomsten. De organisatie telt 20 vaste medewerkers, circa 30 oproepkrachten en daarnaast nog een 15-tal vrijwilligers.


 

Mede mogelijk gemaakt door:

 

Wordt ook Sponsor