Big Bang Hengelo

Big Bang Hengelo

o.l.v. Anne Marie ten Heggeler

De Big Bang is opgericht in 2000 om jongeren in de leeftijd van 12 – 19 jaar kennis te laten maken met jazzmuziek en het spelen in een Big Band.

De band heeft haar bestaansrecht bewezen door de vele optredens in binnen- en zelfs buitenland. Ze behoort inmiddels tot de top van Nederland. De bezetting: 6 saxen, 4 trombones, 6 trompetten en een ritmesectie.

Bandleider Bert Fransen, zelf trompettist in vele bands, smeedt er een geheel van. De Big Bang nam drie keer succesvol (twee keer t/m het finaleconcert) deel aan het landelijke Prinses Christina Jazz Concours te Amsterdam. Optredens vinden uiteraard plaats in Hengelo, maar ook op het Internationaal Big Band Festival te Enschede, Big Band Festival Deventer en het Jazzfestival Heerde. Vier keer waren zij te gast op het Helikon jeugd muziekfestival in Hongarije. Vele prijzen waren het gevolg. Ook organiseerde de band twee keer het “Big Bang Zangfestival” in Metropool, om jong zangtalent van alle middelbare scholen in Hengelo de kans te geven met een goed georganiseerde band achter zich op te treden.

Vanaf ongeveer 5 jaar les kan je in deze prachtige band spelen. Improvisatie, samenspel en klank worden verder ontwikkeld. Jaarlijks geeft de band rond de acht concerten. Omdat een Big Band een standaard bezetting heeft geldt hier helaas: “Vol is vol”.

Leden:

  • Ritmesectie: Pim, Bram, Gerrit-Jan, Tom.
  • Saxen: Sanne, Esmee, Amber, Julia, Rosa, Mats, Rogier.
  • Trombones: Laurens, Luuk, Olav, Bram.
  • Trompetten: Angelo, Bart, Daan, Luuk, Joris, Sjoerd.

Sessions

20 mei 2018
Big Bang
Schouwburgplein Hengelo
15:00  -  15:45